Заместник-външният министър на Русия Сергей Рябков и заместник-държавният секретар на САЩ

...
Заместник-външният министър на Русия Сергей Рябков и заместник-държавният секретар на САЩ
Коментари Харесай

Топ дипломати от САЩ и Русия ще водят двустранните преговори за сигурност през януари

Заместник-външният министър на Русия Сергей Рябков и заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман, ще водят двустранните договаряния за сигурност в Женева на 10 януари, оповестиха от съветското външно министерство, представени от „ Ройтерс “.

Преди тази среща обаче по-късно през днешния ден Владимир Путин и американският му сътрудник Джо Байдън ще обсъдят Украйна и други тематики в телефонен диалог, иницииран от съветския президент.

„ По време на диалозите ще търсим твърди правни гаранции за сигурността на Русия от страна на Съединени американски щати, а точно че НАТО няма да се движи на изток и че оръжейни системи, заплашващи Русия, няма да бъдат ситуирани покрай нашите граници “, сподели представителят на външното министерство на Русия, Мария Захарова.

Москва ще организира диалог с представители на НАТО в Брюксел на 12 януари преди по-широка среща на идващия ден, в която ще бъде включена и основаната във Виена Организация за сигурност и съдействие в Европа. В нея вземат участие Съединени американски щати и съдружниците ѝ от НАТО, както и Русия, Украйна и други някогашни руски страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР